Set za emajlirane pante

Set za emajlirane pante

Danas u svakoj kuhinji (sa rijetkim izuzecima) nalazi se čitav niz pans. Zahvaljujući njemu, moguće je ne samo kuhati nekoliko jela odjednom u potrebnoj količini, ali i njegovo prisustvo takođe omogućava ukrašavanje kuhinje u istom stilu. Do nedavno je to bio emajlirani skup posuda koji je bio glavni i jedini u svakodnevnoj upotrebi domaćica. Danas polako, ali sasvim samouvereno, gubi lidersku poziciju. I sve iz jednostavnog razloga na tržištu su se pojavili kompleti napravljeni od drugih izdržljivijih i modernih materijala. Međutim, do sada mnogi domaćinstva veruju da je to emajlirani skup pansiona koji je najbolji.

Prednosti jela ove vrste

Jedna od glavnih prednosti emajliranih posuđa je u tome što možete sve da kuvate u njima i bez štete po zdravlje. Zaista, za razliku od aluminijumskih jela, ovo ne reaguje sa solima, ne emituje nikakve štetne materije u već pripremljenoj hrani.

Još jedna značajna prednost je široka dostupnost. Dakle, do nedavno je bio emajlirani skup posuda koji se smatrala najskupljim, a danas skoro svako može kupiti.

Na kraju krajeva, mnoge domaćice preferiraju kupovinu modernih i skupih jela, s tim u vezi su cijene emajliranih tanaka značajno smanjene.

Ne možemo reći o širokom opsegu. Ranije su proizvođači pokrivali svoje proizvode samo belim emajlom. Danas se situacija promenila, pa stoga možete kupiti šareni set emajl tanki. Rusija, odnosno naši domaći stručnjaci, istovremeno kažu da spoljna boja takvih jela može biti bilo koja, ali unutrašnja bi trebala biti samo bela. Istovremeno, woks i tanjiri su često uključeni u ovaj set, koji štedi novac i vreme.

Na ovom mestu, možda i završi, što znači da je vreme da razgovaramo o minusima.

mane

Kao glavni nedostatak, protivnici pritiskaju krhkost ovog jela. I zaista, danas proizvođači nanose emajl na tanjir u 2-3 sloja, a ne u 7-8, kao i ranije. Zbog ovoga, prosečni period tokom kojeg se može koristiti emajlirani set posuda je u prosjeku 4-8 godina, a ne 10-14, kao što je to bilo ranije.

Drugi značajan nedostatak je činjenica da se kod najmanjag čipa emajla na unutrašnjoj površini posude smatrati neprikladnim za upotrebu.
Stvar je u tome što će tokom operacije opasna hemijska jedinjenja početi da se jedu.

Pored toga, ne zaboravite da je u ovom jelu pripremljeno pretežno broj spaljenih jela.

A poslednji minus je sporo zagrevanje posude. Međutim, ovo se odnosi samo na one čije je dno prekriveno belim emajlom. Prema tome, najbolje je nabaviti tamni set.

Neke korisne informacije

Gotovo sve zemlje sveta danas se bave proizvodnjom jela ove vrste. Zbog toga, često kupci imaju pitanje, kakvu kupovinu skupa emajliranih tepiha treba kupiti. Turska se smatra jednim od lidera u prodaji. Emajlirane pločice proizvedene u ovoj zemlji čudesne su svojim asortimanom, a također prijatno oduševljavaju visokim kvalitetom i istovremeno nizom cenom. Međutim, bez obzira na to gde tačno i od koga je napravljen takav set, potrebno je stalno briga i pažljiv tretman.

Da bi emajlirani lonci dugo vremena mogli da vam služe, treba ih očistiti gelnim agensima, pokušati da zaštitite od jakih udaraca i nikada ne pijte hladnu vodu u vreli pan i obratno. U suprotnom, emajl će brzo izbledeti i početi da se odvaja, a sam pan će morati biti bačen.

Related news

Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante Set za emajlirane pante