Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling

Moderat polyhydramnios - dette er en overdreven mengde fostervann. En slik diagnose kan gjøres når som helst under graviditeten. Dette er ikke en veldig vanlig komplikasjon. Det forekommer hos 2-3 kvinner av 99. Fremtidige mødre under graviditeten må overvåke mengden væske. Det vil si at det er nødvendig å besøke ultralyd og regelmessig besøke en gynekolog.

For normal utvikling av graviditet, bør mengden av fostervann ikke overstige 1-1,5 liter. Den består av proteiner, kalsiumsalter, natrium, klor og vann, som er omtrent 96%. På grunn av fostervannet får barnet alle nødvendige stoffer til normal utvikling. En annen funksjon av vann er å beskytte ungdommen. I den kan han bevege seg og bevege seg uten å risikere skade og annen skade.

Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling

Egenskaper av fostervann

Fostervæsken har følgende egenskaper:

 • Det beskytter fosteret fra ytre stimuli: støy, sjokk, risting.
 • Forhindrer at ledningen blir presset.
 • Reduserer smerte under arbeidskraft.
 • Hjelper å åpne livmorhalsen.
 • Forhindrer inntak av stoffer som er skadelige for fosteret fra omverdenen.
 • Inneholder immunoglobuliner.

Mengden væske endres under graviditet. Det er normer for hver trimester. Hva de er, kan du finne ut av tabellen under.

Fra 39-40 uker til fødselen, reduseres mengden vann. Legene styres av gjennomsnittlige indikatorer. Og ved avvik fra norm eller hastighet i hvilken som helst retning diagnostisere mangel på hydrering eller moderat polyhydramnios.

Normen etter den 30. uken av graviditeten

Legen kan foreskrive diagnosen av polyhydramnios ved enhver form for graviditet. Men snakk om avslaget kan bare etter 20 uker. Hvis den andre ultralyddiagnosen ikke ble bekreftet, vil den neste gang det bare oppdages under den tredje planlagte ultralyden, moderate polyhydramnios. 32 uker - den tiden du trenger å hele tiden gå til en kvinners konsultasjon. En erfaren lege vil hjelpe en gravid kvinne til å kontrollere tilstanden hennes. Han diagnostiserer problemet, selv om kvinnen ikke har noen klager.

Forresten, det kan detekteres ikke bare ved ultralyd, men også med Doppler og under undersøkelsen. Moderat polyhydramnios under graviditet (32 uker) settes når mengden av fostervann når 1500-1900 ml. Samtidig føles en kvinne vannet som ruller i magen, og barnet beveger seg ofte. En slik ubehagelig gravid kvinne kan føle seg og senere. I den åttende måneden kan hun plages av moderat vanning. 34 uker er en annen kritisk periode. På denne tiden utføres en lignende diagnose når den normale mengden væske overskrides med 200-400 ml.

Årsakene som kan provosere polyhydramnios

Foreløpig har legene ennå ikke studert årsakene til hvilke milde polyhydramnios dukker opp under graviditeten. Men de fremhever flere presumptive faktorer som er i stand til å provosere et problem:

 1. Avvik i fosterutvikling.
 2. Sykdommer av smittsom natur, som kvinnen led.
 3. Bakterielle sykdommer.
 4. Noen sykdommer i systemet med blodkar og hjerte.
 5. Konflikt av Rh-faktor i fosteret og moren.
 6. Økt sukker hos gravide kvinner.
 7. Nyresykdom (pyelonefrit og lignende).
 8. Når flere frukter utvikles.
 9. Hvis barnet er stort nok.

Selv om det er en grunn, kan det være mildt vann.

Utseendet til abnormiteter forbundet med polyhydramnios kan gjenkjennes av følgende symptomer:

 • En forstørret mage som ikke samsvarer med timingen.
 • Under auscultation er barnets hjerte vanskelig å høre.
 • Økt mobilitet av fosteret.
 • Åndenød.
 • Svakhet.
 • Poser.
 • Halsbrann.
 • Smertefulle opplevelser i magen.
 • Utseendet til striae.

Ved undersøkelse og palpasjon vil legen legge merke til spenningen i magen og den høyt beliggende presentasjonsdelen. Ofte, med denne avviken til den gravide kvinnen, er det vanskelig å legge merke til hydramnios alene.

Moderate polyhydramnios behandles, eliminerer årsaken til utseendet. Etter levering av alle nødvendige tester og undersøkelser vil legen kunne bestemme årsakene til denne patologien. Terapi er utnevnt på en komplisert måte. Det inkluderer diuretika (diuretika), antibiotika og vitaminer. De bidrar til å redusere mengden vann, ødelegge skadelige mikroorganismer, forbedre immunitet og forbedre helse. Hvis behandlingen ikke virker, forårsaker det i enkelte tilfeller arbeidskraft. Dette skjer ikke tidligere enn 35 uker med graviditet.

Fare for patologi

Avvik er farlig fordi det kan forårsake alvorlige konsekvenser for både mor og barn. Disse inkluderer:

 1. For tidlig fødsel.
 2. Utløsning av morkaken.
 3. Fosterets død.
 4. Utseendet på abnormiteter i utviklingen av babyen.
 5. Smittsom infeksjon av mor og barn.
 6. Tap av navlestreng eller føtale lemmer.
 7. Upublisert og unfixed preposisjon.
 8. Blør.
 9. Gestose av forskjellig art.

Også barnet kan ikke okkupere en normal stilling, fordi den er i konstant bevegelse på grunn av det store antall farvann.

Forebygging av patologi

For å forhindre forekomsten er det nødvendig å bruke noen enkle regler. Forventende mor anbefales:

 • Flytt mer.
 • Normal bruk av væske.
 • Balansert spise.
 • Drikk vitaminer og medisiner foreskrevet av en lege.
 • Tidlig og regelmessig gjennomgå undersøkelser, ta tester.
 • Besøk en lege.

Også i de tidlige stadier er det nødvendig å utelukke konflikten mellom Rh-faktor i mor og foster. Hvis du følger alle anbefalingene og overholder disse enkle regler, vil sannsynligheten for avvik bli minimert. Forresten oppstår patologi oftest på grunn av infeksjoner og konflikt med Rh-faktor. Derfor, før graviditet, gå gjennom eksamen og om nødvendig behandling.

Related news

Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling Moderat polyhydramnios: årsaker, tegn, behandling