Kaj so - igre za karneval

Antičnost tega praznika potrjuje dejstvo, da so obredi za Shrovetide v takšni ali drugačni obliki ohranjeni v večini indoevropskih ljudstev.

V Švici je na primer postavila zastrašujoče osebne maske za žgane pijače. Po mnenju švicarskih etnografov so bile te maske povezane s kultom prednikov in so služile kot utelešenje mrtvih. Mumorji so vlili v nasprotno vodo ali zamazali z sajami, kar je povezano s starodavnim kultom plodnosti.

Na Poljskem so mumorji nosili obrobe, ki jih je zunaj krzno prerezlo, z obrazom prežarilo obraz in hodilo okoli dvorišč z "turonijo" in "kozo". Podobne igre za karneval so bile pogoste v Jugoslaviji, Češkoslovaški, Nemčiji, Srbiji in številnih drugih evropskih državah.

Ampak, kar je zelo zanimivo, so običaji Indije, ki so prišli iz antičnih časov, opazili rituale, podobne maslenizmu. Ta dejstva potrjujejo, da so izvorni karneval kot počitek na začetku kmetijskega leta v splošnem indoevropskem obdobju na prelomu 3. tisočletja pred našim štetjem.Kaj so - igre za karneval

V Rusiji je karneval praznoval šumno in veselo. Ta vesel folk in najbolj srčni praznik je trajal cel teden. Zabava za Shrovetide je bila zabavna za celo leto, saj se je verjel, da če ne dobite dovolj zabave - potem leto, ko živite v bedi - težave! Ritualne igre za karneval se nekoliko razlikujejo glede na teren, vendar so povsod imele podobnosti.

Vsak dan v tednu je bilo posebno ime. Ponedeljek je bil imenovan "sestanek"; Sreda - "gurmanski". Najpomembnejši so bili ponedeljek, četrtek in nedelja.

Palačinke v pečici so se začele v ponedeljek. Prva palačinka "zapomniti dušo" je bila dana revnim. Polnjeni srajček je bil izdelan iz slame, oblečen v ženske oblačila. Postavil ga je na palico in nosil po vasi s pesmimi, nato pa ga namestil na hrib.

Torek je bil imenovan "igra". Ljudje so se zabavali in igrali, pojavili so se boji,napadli so "mesta snega", organizirali so fističeve. V torek so vse več iger za Shrovetide.

V sredo, "gurmanski", je zajel bogate mize. V sredo se zdravi taščica mojeve žene. Mlade ženske so postavile lesene bloke za neporočene dečke in poskušale odkupiti palačinke in sladkarije od njih. Posebna pozornost je bila posvečena mladim pari. Oblekli so se, slepi, sani iz gora, poljubili so se.

V četrtek, zabava za Shrovetide je v polnem zamahu. To je dan najširše veselega veselja, ki se je imenoval "široka četrtina" ali "roam - četrti". Snežne utrdbe, vožnja s pesmimi, fisticuffs in skomoroshi igre - vse se lahko zgodi, da se streljaj!

V petek - "teschiny večer", ob obisku palačinke že gredo mamo-v-zakon.

V soboto je snaha prišla do sorodnikov njenega moža, ta dan je bil imenovan - "zolovkin zbiranje".

V nedeljo, "naslov za Lent", pustni spremljali. Mladi s pesmimi, ki so se na sankah skakali s polnjenim karnevalom do trenutka, ko je bila tema, in zvečer je bila zgorela strašilo. Pepel razpršil čez polje, da bi zbudil zemljo.

V nedeljo, pred sončnim zahodom, gredo na pokopališče, obiščejo grobove svojih sorodnikov, pustijo palačinke na njih. V nedeljo »oproščeni« za poškodbe med seboj zahtevajo odpuščanje in odidejo na poster.

Related news

Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval Kaj so - igre za karneval