До каква възраст да кърмите дете

Първите години от живота на мъжа са магически. По това време майка ми с особена сила иска да даде на бебето си най-доброто и полезно. За новородено бебе най-добрият дар от майка ще бъде нежност, топлина и обич, а най-важното - естествено кърмене. Въпросът колко да кърмите детето си често идва в компанията на млади майки. Този въпрос в нашето време е от интерес за мнозина.

До каква възраст да кърмите?

Мненията на специалистите по този въпрос се различават. Някои от тях смятат, че храненето е личен въпрос за всяка жена и нейното дете. Самата майка решава кога да спре храненето, като се фокусира върху поведението на бебето. Други предполагат, че храненето след една година не е препоръчително, тъй като млякото губи хранителните си вещества. Все още други посочват оптималната възраст - година и половина. И на кого от тях ще слуша младата мумия? Колко дълго да кърмите бебето ви? Един труден въпрос.

До каква възраст да кърмите дете

Първите шест месеца на хранене

Колко дълго да кърмите новородено бебе? Общественото мнение, статистиката, личният опит на милиони показват, че до шест месеца бебето трябва да получава майчиното мляко на майката и в сумата, която той пита. Изключения са случаите на проблеми с лактацията при родителите. На тази възраст детето яде само майчиното мляко. Само от време на време, при изключителна топлина, се позволява да се даде на бебето малко варена вода.

Първото примамка за детето

След като детето достигне шест месечна възраст (в различни случаи това може да се случи месец по-рано или по-късно), майката започва да въвежда в храната си и други храни, като продължава активното кърмене. Постепенно бебето започва да пие специални храни за кърмачета (до 8 месеца), след което опита различни картофи и гъби. Много скоро менюто на детето ще се разшири значително. През този период майка ми има естествен въпрос: колко месеца кърми? Може би трябва да започна да отбивам бебето?

Обща информация за свойствата на майчиното мляко преди годината

Майчиното мляко е изключително ценна храна за новородено бебе. Кърмата съдържа всички витамини, необходими за детето.

Млякото се състои от различни вещества, които стимулират нормалното развитие на мозъка на новороденото.

Децата, кърмени в майчиното мляко, имат добро здраве, висок имунитет и по-късно се адаптират към околния свят много по-бързо и по-лесно. Следователно, не си струва да се замисляте и да се притеснявате за това колко кърмят новородено бебе. Във всеки случай тя е по-полезна от вредна.

Психологическа основа

Важен фактор за храненето е връзката между детето и майка му. Процесът на обединяване на майката с детето е безценен. Той е психологическата основа за бъдещите им отношения. Поради съвременния ритъм на живота, дори майка, която не работи, едно дете може да има недостиг на майчинска жега. Не забравяйте, че майчиното мляко, искрената грижа и любовта са жизненоважни за вашето бебе. Вашето присъствие е важно за детето, независимо колко често му давате гърди и до каква възраст. Кърменето на вашето новородено бебе е красива, унифицираща майка и дете, процесът.

Помислете за етапите на отбиване от гръдния кош

Майчинското мляко от майките над 10-годишна възраст преминава достатъчно лесно, при условие че навремето се въвеждат допълнителни храни.

Обикновено в тази възраст детето се прилага на гърдата два пъти дневно - сутрин и вечер, преди лягане. Понякога бебето пита за гърдите през деня, но повече за собственото си утешение, отколкото за глада, защото десетмесечно дете получава примамка около 3 пъти на ден. Този режим на хранене може да продължи до една година, в някои случаи и по-дълго. Опитайте се да не нарушавате основния режим, независимо от това как бебето яде и колко. Трябва да кърмите дете по негова молба, но в момента на допълнителното хранене и сън - според режима.

Първият е къде да започнем?

Първо, трябва да решите конкретно желанието си - искате ли да отбиете напълно бебето или да сведете до минимум храненето? Разбира се, два пъти на ден - не толкова, особено след шест месеца прилагане на бебето на гърдата 8-10 пъти на ден, но тези последните два пъти най-трудно.

И все пак, колко да се храни новородено бебе с кърма? Ако искате да отидете на работа, препоръчително е детето да се отбие от сутрешното хранене. Може би няма да отидете на работа, но по някаква причина имате по-свободна сутрин за уединение с бебето. След това прескочете вечерното хранене. В случай, че няма разлика, е за предпочитане да оставите вечерното време, тъй като по-близо до нощта нищо няма да ви попречи да прикрепите бебето към гърдите си и да се наслаждавате спокойно на единството. Вечерята на майчиното мляко ще осигури добро бебе, здрав сън, а майка ми ще улесни задачата да "пъхнеш" един магаре в люлката.

Вторият етап - хранене

За по-лесно и по-малко дискретно адаптиране на бебето към промяна в диетата, е необходимо да се направи допълнително хранене. Ако решите да напуснете вечерята за кърмене, а след това на сутринта, преди да дадете на бебето гърда, дайте му бебешка формула (до 8 месеца) или кефир (8-9 месеца). Достатъчно ще е 50 грама. След като сложите бебето на гърдите си и угоявате. С всеки следващ ден малко увеличавайте количеството на кефира (до 100-150 гр.). В резултат на това детето, незабелязано за себе си, няма да смуче гърдата си. По този начин постепенно ще отбиете детето от сутрешното кърмене. Времето за "хранене" за всяка майка е различно, може да трае от няколко седмици до няколко месеца. Докато детето свикне да кърми майчиното мляко само веднъж на ден, вечер той ще бъде на възраст между 1 и 1,5 години. Ако вашето бебе е по-старо, не се притеснявайте, бавно продължете процеса - резултатът ще дойде, без значение колко често го храните и на каква възраст. Кърменето - процесът е дълъг и постепенно отбиване от него - дори по-дълго.

Ползите от майчиното мляко след годината на хранене

Не е необходимо да бързате да анулирате и това хранене. Вашето мляко все още е много ценно за бебето. След една година на хранене майчиното мляко носи на тялото на детето витамини А, С, калций, белтъчини, фолати и други вещества, които са не по-малко полезни за него.

Съдържанието на мазнини в млякото се увеличава няколко пъти, което допринася за образуването на стомашно-чревния тракт на детето.

Кърменето след първата година също е от полза за майката - рискът от рак на гърдата и други видове рак е значително намален. Помислете върху това, като си помислите колко дълго да захранвате бебето с кърмата на бебето.

Последна стъпка

Когато разбереш, че бебето ви пита за гърди не заради мляко, а за физически контакт с вас - е време напълно да го откъснете от гърдите. За детето, този процес е значителен стрес, той ще започне да пропуска тесен контакт с майка си, може да стане раздразнителен и лошо яде. За да предотвратите това, обърнете повече внимание на бебето, докато отбивате бебето, задръжте го здраво, прегърнете и играйте с него по-често. Препоръчително е през този период майка да се къпе, облече, нахрани и също да ходи с детето, а не с някой друг. Това ще помогне на детето да избегне стресът от раздялата с майка си, както и последиците от него. По този начин отбиването ще премине удобно и лесно, както за бебето, така и за майка му.

Как майката на бебето преминава през процеса

С постепенно намаляване на прилагането на бебето на гърдата, майката става все по-малко мляко, след известно време тя изчезва напълно.

Съществуват обаче ситуации, при които млякото продължава да се произвежда в доста големи количества, дори при редки случаи на хранене. В такива случаи, ако има нужда от отбиване на бебето от ранна възраст, е необходимо да направите следното:

  • изразявайте млякото възможно най-много;
  • прикрепете гърдата с чист медицински памук;
  • затегнете гърдите с широка превръзка.

Не сваляйте превръзката за няколко дни. Дайте малко количество мляко, ако чувствате, че гърдите набъбват и боли. Използвайте по-малко течност и скоро млякото ще изчезне. Ако този метод не ви помогне, консултирайте се с лекар - може да се наложи да вземете лекарства.

Препоръчително е да не спрете кърменето, когато детето е болно. Особено, ако бебето има проблеми със стомаха, кърмата ще бъде най-доброто и най-безопасното лекарство. Тук вече не става въпрос колко дълго да кърмите, колкото и месеци или години да се нуждае детето ви - той се нуждае от естествена диета. По време на заболяването детето се нуждае от майката, особено от нейната грижа и участие. Не отбивайте бебето от гърдите през летните жеги и веднага след задължителната ваксинация. По това време детският организъм е особено изложен на риск от инфекция.

Поради необходимостта от медикаменти някои майки трябва да се откажат от кърменето, тъй като лечението може да навреди на здравето на бебето. Често майките са просто презастраховани. Има достатъчно голям избор от лекарства, които са разрешени за употреба по време на бременност и лактация. Освен това, според експерти, повечето лекарства, предписани в стандартната доза, практически не оказват влияние върху здравето на детето, тъй като тяхното съдържание в млякото е незначително.

При настъпване на бременност по време на кърмене можете да продължите да кърмите поне през първите месеци.

Получихте ли отговор на въпроса "до каква възраст да се кърми"? Намерихте ли подходяща възможност да отбиете детето си? Процесът на отбиване на дете от кърменето през 1.5-2 години е оптимален?

Всяка майка мисли, че бебето е необходимо. В кое време да се къпете, кога да му дадете първата зърното, какво и в какъв ред ще направи бебето й: първо да спя и след ходене или обратно. За един малък, само роден човек, всичко е решено от майка му. Но в същото време тя чувства магически какво иска нейното бебе. Тя разбира своя плач без думи, чувства, че този, който боли или какво иска в момента. Същото важи и за кърменето. Когато решавате как да храните новородено бебе с кърмата, повярвайте на вашите сетива. Те няма да ви разочароват!Related news

  • What to do with stings of wasps. Helpful Tips
  • About 30 people living in Russia suffer from hypertension, and about 95 know firsthand what it is. In total, more than 500 thousand people die every year from the effects of hypertension. This ailment can manifest itself in both 18 and 50 years. Naturally, older people are much more likely to complain of high blood pressure, headaches, tinnitus and decreased visual acuity.The appearance of these symptoms is usually associated with a number of disorders in the body, but modern medicine does not know a more effective means to combat hypertension than antihypertensive drugs. Osteopaths and osteopractors consider arterial hypertension not as a separate disease, but as a serious sign that the human body needs help
  • How to choose a pendant for two lovers (photo)
  • The actor of the cinema Pavel Bessonov
  • How to configure the Ubuntu network
  • До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете До каква възраст да кърмите дете